Här kommer ett gäng bilder som Anna fotade på mig och Bella förra veckan, som jag inte har bjussat på än 🙂 Som jag har sagt många gånger det senaste så är hon en riktig dröm i ridningen just nu, så ni förstår säkert att jag njuter för fullt av denna härliga formtopp!

En bild ifrån avtravningen med henne. Jag jobbar på att kunna få henne ännu längre/lägre i formen då hon gärna fastnar i ett mellanläge, men å andra sidan går hon väldigt bra lång/låg på bettlöst när jag rider henne i skogen så hon kan ändå variera formen bra under veckan 🙂
Så rolig att galoppjobba just nu! Hon blir mer och mer liksidig även i galoppen som alltid har varit den svåraste gångarten med henne.
Högergaloppen har hon blivit riktigt bärig och stark i nu!
Jättefin i formen här! Hon har blivit bättre på att bli ännu högre i formen nu när hon har blivit starkare och orkar lägga mer vikt på bakkärran 🙂
Hon funkar väldigt bra på bettet Frans ifrån Fager bits i dressyren för övrigt! Har ridit med det två gånger och det kändes ännu bättre andra gången. Det är ett rakt bett fast med lite tungfrihet och i sweet gold-material med lösa ringar, och sen bettskivor på det. Hon tar ett bra stöd utan att bli stark/rak utan behåller sin känslighet i munnen och smidighet åt sidorna. I hoppningen vill jag ha henne lite rakare/starkare (ingen bog får flyta ut där och hon får inte råka ta en förhållning för mycket) så där rider jag med Oscar ifrån Fager, och det är toppen till det ändamålet, men passar inte lika bra i dressyren 🙂

Det är synd att min kära tjej är så ofantligt jobbig att sitta ner på i traven, annars hade jag storsatsat på dressyren, haha. Nåja, dressyrtävlingar kommer det bli ändå i framtiden för skojs skull, och oavsett vilken gren vi kommer tävla mest i så är det A&O med en välriden häst i dressyren för min del. Både av hållbarhetsmässiga skäl, men också för att det ska funka optimalt för oss på tävlingsbanorna. Hon är otroligt rolig att rida även om hon inte har några flashiga gångarter och det är *den där* ridkänslan jag söker efter, och den ger hon mig mer och mer ♥

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Anna den 17 jun 2020 14:51 kl 14:51

    Ha ha
    I dare you, Charlotte Dujardin hade inte backat för en svår trav. 😉

    • Systrarna Elfstrand den 17 jun 2020 16:46 kl 16:46

      Hade hon suttit i Bellas trav hade det garanterat sett superenkelt ut, haha! Men, jag får väl helt enkelt ta mig i kragen och TRÄNA TRÄNA TRÄNA så vi kan bli ett litet dressyrekipage också 😉 Behöver ju i alla fall inte rida ökad trav nedsuttet (än) 😉Kommentera