Jag är så himla nöjd över dagens tävling med min underbara tjej! Hon har skött sig kanon trots att dressyrtävling är något helt nytt för henne.

På framridningen var hon väldigt pigg, lite stark och busig. Hon brallade till några gånger, men kändes helt okej utöver detta. Inne på collecting ring och på banan tappade hon dock väldigt mycket framåtbjudning och var inte alls lika framme för skänkeln som på framridningen. Så jag behövde helt enkelt ställa om min ridning en hel del under dagen då hon visade på lite olika sidor.

Inne på banan visade jag först henne domartornet i olika vinklar, vilket hon inte brydde sig ett smack om, innan jag kände igenom henne innan programmet startade. Så sjukt cool är hon som inte tittar någonting på varken dressyrstaket eller domartorn. Det gör allt mycket enklare. Den enda spändheten jag märkte av var som sagt att hon “dog” en hel del inne på banan, men jag tror att det helt klart kommer försvinna när vi båda får mer rutin på dressyrbanan och mer mentalträning i bagaget.

Trots att hon har känts ungefär 10 gånger bättre hemma än inne på banan så fick vi 68,5% och hamnade bara något poäng ifrån placering! Vi fick en 4 på ena galoppfattningen där hon fattade fel galopp (pga ej framme för skänkeln så det blev ett missförstånd) så det var lite synd. Dock är det väldigt roligt att trots att vi i princip inte förberett oss något inför denna tävling så hade vi utan någon större miss blivit placerade.

Kvaliteten på hennes form blev sämre inne på banan än vad den är generellt. Eftersom hon blev lite loj (och lite introvert spänd) så blev hon ibland för öppen i formen och tappade ryggen. När hon inte lyssnar på min skänkel som vanligt så blir det också ännu jobbigare för mig att orka sitta ner i traven OCH hålla ihop hennes stora kropp, plus allt annat du behöver få till på en programridning. Därför är jag nöjd över att vi genomförde ett stabilt program. Efteråt kände jag inte att jag hade kunnat göra något bättre, och det är en skön känsla. De enda större missarna vi hade var första uppridningen där hon började galoppera något steg, och sen högergaloppfattningen där hon fattade vänster galopp, men jag hann rätta snabbt. Hon har inte fattat fel galopp någon gång hemma när vi tränat så I didn´t see that one coming 😉 Jag var jättenöjd över henne när vi hade ridit klart programmet, och blev glatt överraskad över våra poäng när jag fick vårat resultat 🙂

Ni får se videon + alla betyg i onsdagens vlogg, men jag kan avslöja att i det allmänna intrycket så fick hon en 8 på sina gångarter, och sen fick vi 7 på resten. Så glad över det! Domaren skrev så fina ord om Bellis också ♥

Snygg-Gnällsan inne på banan idag!

Nöjd ryttare idag helt klart! Fler dressyrtävlingar ska det bli 2020, och jag ser fram emot att utvecklas mer med min fina tjej i dressyren fram tills dess. Hon har utvecklats otroligt mycket bara de senaste veckorna! Miranda sa i torsdags att hon ser ut som en helt annan häst, och med denna tävling i bagaget är min motivation på topp ♥

/ Emma

6 Kommentarer

 1. Mathilda den 27 okt 2019 15:25 kl 15:25

  Wow! Jättefina procent ju?! Vad roligt att det gick bra! Du måste vara väldigt nöjd med henne och dig själv 😀

  • Systrarna Elfstrand den 27 okt 2019 21:37 kl 21:37

   Tack snälla 😀 Jag är så himla nöjd! 2. Emma den 27 okt 2019 17:25 kl 17:25

  Grattis Emma! Så fint resultat!

  • Systrarna Elfstrand den 27 okt 2019 21:38 kl 21:38

   Tack 😀 3. Karin den 28 okt 2019 07:51 kl 07:51

  Kul att det gick så bra, ser fram emot video! Jag ska själv tävla imorgon på en ponny som aldrig tävlat dressyr förut och vår akilleshäl är det där med att få rätt galopp… Så det var skönt att höra att ni fick fel en gång men att det ändå gick så bra! 🙂

  • Systrarna Elfstrand den 28 okt 2019 10:14 kl 10:14

   Det är inte lätt, och det sköna är ju ändå att alla oavsett nivå gör missar på banan ibland 😀 Lycka till!Kommentera