Då var dagens hoppning avklarad! Samtidigt som jag red så red pappa på Focus, och det hela började mindre bra. Vi hade ställt upp muren, men då det blåste så mycket så blåste den omkull. Självklart gjorde den det precis när pappa red förbi den med Focus, så han blev rädd och skuttade åt sidan. Disträa pappa hade glömt bort att spänna sadelgjorden så den gled runt och pappa hamnade i backen. Väldigt odramatisk avramling och nu får vi hoppas att pappa har lärt sig en läxa 😉 Focus var dock jätteduktig och stod helt stilla när pappa hängde på sidan.

Hoppningen med Boppis gick toppenbra! Det märks att han blir starkare och starkare för varje vecka nu 🙂 När vi hoppade honom de första gångerna efter hans dåliga tänder-period så kändes det typ som om han hade en framdel och en bakdel som var helt omöjliga att koppla samman. Vi fick inte alls ihop honom/med honom, men nu känns han så himla mycket bättre att rida både i dressyren och hoppningen! Riktigt roligt att han verkar återhämta sig fort 🙂 Idag fick jag till ridningen riktigt bra dessutom. Jag har redan fått bättre koll på hans galoppsprång/avståndsbedömningen och därför fick vi bra flyt både mellan och fram till hindren. Han är så underbar att hoppa eftersom jag känner mig så trygg på honom, men samtidigt måste jag rida varje galoppsprång för att aktivera honom, annars slarvar han gärna. Har inte riktigt vant mig vid den ridningen än efter att i princip bara ha hoppat Bella det senaste halvåret. Hon är betydligt mer “självgående” i hoppningen och det enda jag som ryttare behöver göra är i princip att få igång en bra galopp, så sköter hon resten själv. Med Boppen är det lite mer jobb, men han ger också en riktigt fin känsla och jag njuter så på hans rygg, för det är där jag känner mig hemma. Vi avslutade med en bana på 1m-110 idag och det kändes kanon! Nu är vi redo för träning på onsdag 😀

Mitt smile säger nog allt, haha.

Nu har jag precis varit och hämtat ut Metacam som jag fick utskrivet till Bellis, så jag får hoppas på att hon har lust att komma in från hagen en gång till 😉 Sen tar jag helg!

/ Emma

2 Kommentarer

 1. Jenny den 15 maj 2020 19:05 kl 19:05

  Nääää vad ledsen jag blir när Hans trillar av ☹️ Men skönt att Focus är så lugn nu efter allt Annas slit!❤️

  1
  • Systrarna Elfstrand den 15 maj 2020 19:40 kl 19:40

   Ja han har blivit så duktig ♥ Pappa slog sig inte som tur var, och hoppade upp och red igen efteråt och kunde avsluta med bra känsla 😀

   1


Kommentera