Det har väl inte gått någon förbi att tävlingar för alla åldrar öppnar upp igen i mitten av månaden. Fortfarande ska 50-personersrekommendationen följas, men nu finns det inte längre någon åldersbegränsning på deltagarna i tävlingen.

Jag vet också att många blivit oerhört glada över detta, vilket jag ändå förstår, jag och Emma gillar också att tävla. Dock känner jag mig NOLL sugen på att åka ut och tävla just nu, faktiskt. Jag och Emma har inte planerat in någon tävling än, och jag vet inte om vi kanske väntar till efter sommaren med att åka ut. Vi får se, kanske att vi ändrar oss, men just nu känns det så i alla fall.

Jag känner mig så tudelad till detta beslut också. En del av mig tycker verkligen att vi borde vänta med tävlingar, just på grund av att läget i Sverige är allt annat än bra. Å andra sidan är jag väl lite glad över att någon sak kan vara lite “som vanligt” igen, även om det såklart inte blir det ändå.

Min senaste start! Klubbdressyr med Tage i november.

Jag tror att jag med Focus kommer att vänta med tävlingar, och fortsätta att träna mycket både mentalt, men också försöka miljöträna en hel del. Åka på öppna banor, åka till kompisars/ridklubbars paddockar och ridhus för att träna på främmande platser och fortsätta träna dressyr och hoppning på hemmaplan. Det känns nästan bättre att göra så och sen låta honom få en liten paus/halvpaus i sommar med lite vila/halvvila på ett par veckor innan vi sätter igång och tränar lite till för att SEN åka ut och starta.

Tage vet jag inte hur mycket jag kommer tävla i år. Det känns som att vi har en hel del mentala hinder att ta oss över innan det känns “värt” att starta honom igen, så jag tror att jag avvaktar. Ser inte det som ett måste att tävla honom, absolut inte. Men någon tävling kanske det blir bara för att det är roligt! 🙂 Vi tar det som det kommer.

Boppen skulle lätt kunna åka ut och tävla nu, han börjar bli i fin form och kan absolut gå en lägre hoppklass. Dock känns det heller inte nödvändigt, utan det får bli när det blir. Bellsan behöver ju komma igång ordentligt igen efter lilla olyckan, och sen får vi se när Emma blir sugen på tävling med henne igen.

Hur känner ni angående detta med tävlingar just nu? Är ni glada och kanske hunnit anmäla er till några tävlingar? Eller är ni som mig, lite tudelade och inte riktigt vet hur ni ska göra? Berätta gärna! 🙂

/ Anna

2 Kommentarer

  1. Linnea den 4 jun 2020 23:48 kl 23:48

    Här hos oss har vi haft en hel del pay and ride i krokarna som jag valt att åka på. Jag tävlar dressyr och antalet personer på en pay and ride eller riktig tävling känns inte som att det skiljer så mycket 😅 Hoppning hade jag nog inte velat tävla i nu, är ju mycket mer folk i omlopp även om arrangörerna har riktlinjer men känns som att det är betydligt mycket mer rörelse på en hopptävling kontra en dressyr som i min värld ändå känns rätt safe. Men jag kanske är naiv som tänker så, det lär väl visa sig..

    • Systrarna Elfstrand den 6 jun 2020 18:32 kl 18:32

      Tror detsamma! Dressyrtävlingar brukar ju generellt vara rätt lugna utan för mycket trängsel så det är nog helt klart mer safe i dagens läge 🙂Kommentera