Nu ni! Nu är Focus och jag anmälda till årets första tävling, och också den första riktiga tävlingen sen 17 juni 2018. Kan ni förstå att det kommer ha gått 1 år och 9 månader mellan våra tävlingar?! Sjukt. Men välbehövligt, förstås.

Planen är att rida en pay and ride innan dess. Grevagården har en den 18e mars, så den ska antagligen både jag och Emma åka på. Då får vi se om hästarna kan sköta sig trots att de åker till samma ställe samtidigt. Bella och Focus gillar ju inte varandra normalt sett(eller ja, Bella hatar Focus och Focus älskar alla) men när vi är iväg med dem ihop så är de minsann kompisar. Brukar väl vara så 😉 Emma vill rida en LC:1, så jag kommer också rida på kort bana så vi slipper vara där alltför länge. Det blir LB:1 för min del i så fall!

Tävlingen vi anmält oss till är i Skövde den 28e mars. Vi ska rida en LB:3, så vi går direkt in på regional på lång bana. Det spelar dock ingen större roll enligt mig. Han går fint på lång bana, men det går lika bra på kort bana. 2018 var han inte lika stark i kroppen och då var det faktiskt svårt att hinna med att styra runt på en kort bana, haha. Självklart kommer jag inte ha några krav, utan jag ska bara försöka lotsa runt honom lugnt och fint och göra mitt bästa för att få honom så avspänd som möjligt.

Sen får vi se lite! Alingsås har en tävling den 10e april som Emma tänkt åka på. Om hästarna sköter sig på Grevagården kanske jag och Focus är med där också. Sen är planen att rida på hemmaklubbens tävling som är den 19e april. Får väga av lite och se om det blir för mycket för honom eller inte. Både Alingsås och hemmaklubben har kortbaneprogram, så i så fall blir det LB:1 på båda. Jag ska garanterat rida hemma, så det blir tävlingen i Alingsås som faller bort för mig om jag bestämmer mig för att inte rida alla tävlingar. Det blir 4 tävlingar på 5 veckor, så det kanske blir lite mycket trots allt. Får klura på det!

Det känns roligt med lite tävlingar inplanerade igen! 😀 Även om jag ser det som 100% träning. Vi behöver verkligen träna på att tävla, så det ska bli väldigt nyttigt för oss. Jag ska göra mitt bästa för att visa upp min fina häst så gott jag kan!

/ Anna

3 Kommentarer

 1. Maja den 25 feb 2020 13:55 kl 13:55

  Tänker ni hopptävla Fokus något igår?

  • Systrarna Elfstrand den 25 feb 2020 16:29 kl 16:29

   Om allt går som det ska 🙂 2. Camilla den 27 feb 2020 20:30 kl 20:30

  Kul med planerad tävling! Han såg väldigt fin ut på filmen senast, riktigt fin utveckling (Y)

Kommentera