Skip to content

Anmälda till meeting!

Trots att vi har tävlat i många år så har vi faktiskt aldrig varit iväg på något meeting. Mest för att vi inte har känt oss sugna på det och tyckt att det varit lite onödigt eftersom vi ändå tävlar på en såpass låg nivå. Då har vi föredragit endagarstävlingar i vårat distrikt, och sedan kunnat jobba eller hitta på andra grejer under helgen.

Nu det senaste har vi dock känt ett sug efter att faktiskt starta ett meeting. Åka bort, sova borta och känna på hur det känns. Därför har vi roligt nog anmält oss till vårat första meeting någonsin! Vi båda kände dessutom att vi behöver en morot att träna till, och detta är en bra sådan, så vi inte bara chillar i sommar 😉

Meetinget vi har anmält oss till är i alla fall Dyltabruks Augustihoppet den 31 augusti – 1 september. Vi tar med oss Boppen och Bella dit, och roligt nog ska även Miranda dit med sina två hästar. Det känns tryggt att åka dit med någon som har full koll på hur det är att vara på meeting, haha. De här klasserna är hästarna anmälda till:

  • 31 augusti: Bella 90 cm. Boppen 90 cm och 100 cm
  • 1 september: Bella 95 cm. Boppen 105 cm.

Planen är alltså att Bella ska gå 2 klasser under helgen och Boppen 3. Det känns lagom med tanke på att det antagligen blir Bellas andra tävling efter skadan så jag vill ta det försiktigt med henne, och 3 klasser är tillräckligt för en 22-årig häst 🙂

Nu är vi riktigt taggade på att träna inför tävlingarna som vi har planerat in i slutet av sommaren (Falköping och denna). För min del känns det skönt att det ändå är 2 månader kvar tills jag ska tävla. Då hinner jag förhoppningsvis bli varm i kläderna igen i hoppningen, och Bella hinner komma igång bättre till den tävlingskondition hon en gång har varit i. För Annas del hade de lika gärna kunnat åka på detta meeting redan nästa helg känns det som, haha. De båda är redan i riktigt bra form enligt mig.

Ska ni iväg på något meeting i sommar?

/ Emma

Kommentera

Scroll To Top