Här om dagen så anmälde jag mig & Bella till årets första tävling! Det är inte ofta som jag rider årets första tävling så sent som i mars (vilket det kommer bli i år) men jag har verkligen lagt fokus på grundarbetet nu i vinter. Detta i kombination med vintervila har helt enkelt gjort att första starten sker lite senare, men det känns som riktigt bra planering eftersom Bella är ung och jag vill satsa på att bygga upp henne ordentligt 🙂

Årets första start kommer i alla fall att bli i Alingsås den 7e mars. Vi ska då bara hoppa 90 cm, och jag har anmält oss till avdelning A. Det blir skönt med en mjukstart på första tävlingen för året 🙂 Årets sista tävling gick åt skogen, och den red jag också i Alingsås, så jag hoppas att det ska gå bättre nu, haha. Nåja, antagligen kommer det inte stå farliga julklappar och julgranar vid hindren/på banan den här gången 😉 Det ska bli roligt i alla fall och det är alltid motiverande att ha ett mål att träna till.

Årets andra tävling kommer jag att rida i Falköping vecka 12, och jag får se vilka klasser det blir till denna tävling lite senare. Målet är att rida 1m nu i vår, men jag har inte bråttom med det utan tar det när jag känner mig säker på den höjden. Om det blir redan vecka 12 eller ett par månader senare får vi se 🙂

I april kommer jag antagligen inte starta någon hoppning alls, utan då drar dressyren igång för oss, så fokus kommer ligga på det 🙂 Planen är att jag ska starta på hemmaplan vecka 16 då första omgången av div III drar igång. Förhoppningsvis ska jag kunna starta en lokal dressyr i Alingsås veckan innan detta också, så jag känner mig lite mer förberedd om jag ska rida i laget.

Sådär, det var mina kommande tävlingsplaner med Bellis 🙂 Eftersom vi satsar på både hoppning och dressyr i år så får jag planera ordentligt för att tävlingsplaneringen ska bli bra och lagom. Jag vill inte tävla henne för ofta, utan satsar på 2 gånger i månaden så vi hinner både återhämta oss och träna ordentligt emellan varven!

/ Emma

Kommentera