Skip to content

Älgmöte

På gårdagens uteritt fick vi ridhjälp av vår kompis Jennifer. Hon red Boppen, jag Bella och pappa Tage. Till en början gick allt fint, och alla hästar var fina, men på hemvägen hände det mycket läskiga… En älg sprang rätt över grusvägen när vi galopperade. Det blev därav tvärnit för alla tre hästarna, men alla tre ryttare lyckades sitta kvar.

Efter denna traumatiska upplevelse blev dock Tage och Boppen extremt spända. Bella brydde sig inte så mycket om älgen (hon gick sist så jag vet inte ens om hon såg den) och fick därför gå först en bit. Boppen flämtade dock till ett flertal gånger och triggade igång hennes flyktegenskaper litegrann, men det var ingen större fara.

Problemet blev sedan när vi hade kommit en bit till på vägen och Bella fortfarande gick först. Då blev Tage (som pappa såklart red) tokig och ville gå före henne. Bella varnade en gång, men sedan red pappa för nära igen, så Bella sparkade till honom på foten. Jag hoppas att han lärde sig en läxa av den situationen: RESPEKTERA ANDRA och håll avstånd 😉 Det gick dock fint med pappa och han fick inte speciellt ont. Den sista biten hem skedde i alla fall utan missnöjen och med fina hästar, så slutet gott, haha.

Den traumatiska upplevelsen slutar dock inte här, utan både Tage och Boppen var helt skärrade även när vi skrittade av dem hem. Boppen blåste/flämtade och Tage sprang hemåt med pappa släpandes efter sig i princip. I stallet så slet sig Boppen från stallgången och sprang in i en box istället… Ja, ni hör ju. Våra hästar som normalt sett är superlugna blir tydligen helt supertraumatiserade av en liten älg som bara ville passera vägen.

Boppen har nog inte riktigt fattat att han själv i princip är en älg, haha 😉

Är era hästar också älg-rädda eller går det bra?

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Karin den 24 jul 2019 10:17 kl 10:17

    Min gamla ponny var precis som sin matte, väldigt orädd för djur. Älgar, kor, hundar – inga problem. Han ville bara bli kompis med allt han mötte. ♥ Det enda som var läskigt var ju bromsar och sånt djävulskap förstås.

  2. Elin den 24 jul 2019 15:07 kl 15:07

    Min häst är livrädd för alla djur man kan möta i skogen, rådjur, renar, älgar.. Blir superstressad och reser sig och är jättesvårt nästan omöjlig att lugna ner, brukar alltid sitta av honom, sen att leda hem så är han supercool. Som tur är, är det inte så ofta man möter något djur i skogen.

Kommentera

Scroll To Top