Det blev hoppning på alla fyra! 5½:an blev övningen. Ställde upp den i mitten av ridbanan så jag kunde komma från båda varven. Väldigt nyttigt för alla fyra, och för mig som avskyr att travhoppa, haha.

Alla skötte sig jättebra, men Focus blev lite “krånglig” i mitten på passet. Sätter krånglig inom citationstecken, för han krånglar förstås inte med vilje. Vi skulle styra på övningen när Emma höjt upp lite när solen precis kom fram och bildade skuggor, så då stod han emot mitt i övningen och då var jag inställd på att han skulle stanna, men så hoppade han ändå. Jag hamnade såklart i världens obalans. Stackars Focus <3 Shit happens såklart, men usch vad jag ogillar när man råkar hamna i obalans och dra dem i munnen. 🙁 Efter det lade vi ner övningen mycket, för han tyckte fortfarande att skuggorna var läskiga, plus att jag säkert bidrog till lite osäkerhet. Efter att ha tagit övningen några gånger på ett lågt räcke så avslutade vi med att lägga upp till oxer och till slut låg den på 80 cm igen.

Känner att det på något vis är bra att sådana här saker händer, för ALLT kan ju hända med hästar! Nu fick vi träna på när saker går fel. Det gick inte käpprätt åt helvete trots allt. Det är lite det jag trott inne i mitt huvud nämligen.

Tage får guldstjärnan idag! När han kommit igång lite hoppade han SÅ fint, nog sitt finaste någonsin. Boppen hoppade också bra när jag red som jag skulle(han river hindren lätt om inte jag sätter ihop honom tillräckligt) och Bella kändes också bra. Sjukt ovant dock, haha. Innan idag hade jag inte hoppat henne sen jag tävlade henne i oktober -18. Hon var dock lite klumpig. Tror sådana övningar som 5½:an är väldigt bra för henne, för hon får jobba mer på sin spänst. Tror det kommer mer och mer, ju starkare hon blir. Hon har utvecklats så mycket sen jag red henne sist! Får sno henne till ett dressyrpass snart 😉

Sist jag hoppade Bella, haha. Då tävlade vi och jag hade bara hoppat henne ett par gånger innan tävlingen. Hon är allt go vår lille surkärring <3

Nu har jag ont i min fot! Eller ja, den smärtade som mest när jag red Boppen som var sist ut för dagen. Jag bröt min fot 2013 och tänker inte jättemycket på den längre, men hoppa fyra hästar var tydligen inte så bra enligt den… Den gillar mer stödet i dressyrstövlar tror jag minsann! Sen kan det hända att jag kortat upp mina stigläder lite mer nu än vad jag haft förut och att jag känner av den på grund av det. Gillar att komma upp lite mer ur sadeln så foten får väl lida när jag ska hoppa, då!

/ Anna

Kommentera