Hej allihopa! Just nu befinner sig Anna antagligen på Vann Spa tillsammans med Samuel där de ska spendera helgen 🙂 Själv håller jag ställningarna på hemmaplan med hästarna osv!

Vi har haft ett par smått kaotiska dagar med djuren dock. Normalt sett brukar vi rida ut i skogsområdet, men de två senaste dagarna har vi ridit en annan runda på enbart grusväg. Det finns många gårdar och läskigheter på den här rundan, vilket vi tänker är bra träning. Dock har det gått lite för dåligt de här senaste dagarna, haha. Igår gick det lösa höns mellan en gård, på grusvägen och in i skogen (som hästarna såg på håll och vägrade gå i närheten av), så jag tror att hästarna blev lite smått traumatiserade av det. Utöver detta så hade det byggts nya grejer och låg endel jordhögar/skräp som inte har legat på området tidigare. Trots detta gick ändå gårdagens tur helt OK eftersom Bella kunde gå först större delen av tiden, bland annat när vi red förbi “läskiga får”. Bella är den enda av våra hästar som inte är rädd för dem, haha.

Eftersom gårdagens tur inte gick speciellt bra tänkte vi ta samma runda idag. Jag red först på Bella men självklart precis när vi ska rida förbi det första läskiga stället (där hönsen gick dagen innan) så kommer det en häst och möter oss, så hon blir paralyserad och vill inte gå förbi. Vi lyckades dock ta oss förbi efter ett tag, men hon (även Tage + Focus) var superspänd. Efter ett tag tänkte vi byta plats så Focus gick först så han kunde gå förbi en brunn som Bella är superrädd för (hon gillar inte brunnar/stora grejer), men han krånglade skitmycket. Det ska tilläggas att det är djupa diken på större delen av den här rundan, så det är inte jättekul när hästarna krånglar och backar ner i dem (Tage gjorde det en gång idag), och det blir inte heller enklare att jag sitter på ett sparkande sto när hon/någon annan börjar backa och krångla. Pappa fick sitta av Tage för att vi skulle ta oss förbi brunnen. Efter det gick jag först med Bella resten av rundan och det var först mot slutet som hästarna slappnade av och vi faktiskt kunde trava och galoppera ordentligt. Så himla jobbigt när de ska bli så extremt spända och näst intill opåverkbara! De blir dessutom bara såhär när vi rider denna runda… Får ta upp det med Anna nästa träning, för det är inte rimligt att en runda på 6 km ska ta närmre 1,5 timme att ta sig igenom pga allt krångel! Visst, det är en väldigt tittig runda och det blåste ordentligt både igår och idag, plus att det finns djur som vi möter (hönor, en ank- och gåsdamm och får), men de ska allt kunna bete sig ändå.

Som tur är kunde jag avsluta med ett bra pass i paddocken på Boppen idag 🙂 Han var superfin och antagligen kommer jag dressyra på honom imorgon igen för att se ifall han kanske kan kännas ännu bättre då. Huvudproblemet med honom är (precis som för Bella) att han gärna vill falla inåt i höger varv, så jag jobbar på att han ska bli mer balanserad och rund där.

Min fjanttjej, som trots detta är den coolaste av våra hästar, haha ♥

Har ni, precis som oss, också någon runda som era hästar ALLTID är spända på? Tränar ni ibland på att rida den rundan ändå eller struntar ni i den?

/ Emma

2 Kommentarer

  1. A den 11 sep 2020 20:59 kl 20:59

    Jag har en sån “runda” bara att det är omvänd väg än det håll jag föredrar att rida rundan. Då blir min ena spänd. Men jag brukar rida där ändå, bara ha det med mig. Så jag inte förväntar mig att hon är lika framme för hjälperna etc när hon är spänd. Blir bättre för varje gång vi tar den. Ingen runda är dock så jobbig som era verkar tycka om eran 😛

    • A den 11 sep 2020 21:01 kl 21:01

      Jag tycker dock som sagt inte lika mycket om det hållet så försöker inte rida den åt “fel” håll ofta som en träningssak utan snarare vet jag att hon är lite spänd åt det hållet bara.Kommentera